Rollade wellington
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus

Voorbeeld: Hetzelfde principe als bij de bekende Beef Wellington, maar dan met een kalkoenrollade!

Kook filmpje over hoe Wellington maken?

Allergens:
Wheat
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Dried thyme

150 g

Turkey role stuffed with serranoham and cranberry

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Potatoes

100 g

Parsnip

75 g

Haricots verts

40 g

Cranberry chutney

2.5 g

Mushroom stock cube

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

100 milliliters

Water

1

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories933 kcal
Energy (kJ)3905 kJ
Fat55 g
Saturated Fat27.1 g
Carbohydrate83.6 g
Sugar23.2 g
Dietary Fiber16 g
Protein17.2 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de rode ui en hak de champignons fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de champignons, tijm, knoflook en de helft van de rode ui 4 – 6 minuten, of totdat al het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de kalkoenrollade 2 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
Wellington bereiden
2
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het afgekoelde champignonmengsel over het deeg. Houd de zijkanten vrij.
  • Leg de rollade op het champignonmengsel en rol het bladerdeeg eroverheen. Zorg dat de naad onder ligt en vouw de zijkanten goed dicht (zie Tip). 
  • Bestrijk de bladerdeeg eventueel met melk en bak de wellington 20 – 25 minuten in de oven.

Tip: Heb je bladerdeeg over? Decoreer je wellington!

Puree maken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in een pan met deksel in 4 – 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  • Schil ondertussen de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
  • Gebruik de pan van de haricots verts en zet de aardappelen en pastinaak net onder water. Kook beide, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: een scheutje melk en 1/2 el roomboter toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
Cranberryjus maken
4
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige rode ui 2 – 3 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 100 ml water. 
  • Voeg ook de cranberrychutney toe en verkruimel 1/4 paddenstoelenbouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Roer goed door en laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roosteren en bakken
5
  • Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Zet de koekenpan van het amandelschaafsel terug op middelhoog vuur en verhit 1/4 el roomboter per persoon.
  • Voeg de haricots verts en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Borden opmaken
6
  • Verdeel de puree over de borden en leg de haricots verts ernaast. Strooi de helft van het amandelschaafsel eroverheen. Bewaar de andere helft voor het dessert.
  • Snijd de rollade wellington in dikke plakken met een broodmes en leg op de borden.
  • Schenk de cranberryjus gedeeltelijk over de wellington en de puree.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden voor het dessert.