Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood
Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Een rijke maaltijdsoep met een lekker broodje

De aardappel-courgettesoep krijgt een extra romige smaak door de Italiaanse kookroom genaamd panna cucina. Bij de soep serveer je biologisch brood met groene en zwarte olijven. Dit brood is speciaal door onze bakker voor HelloFresh gemaakt.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

200 g

Aardappelen

¾ unit

Courgette

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Olijvenciabatta

(Contains Gluten)

1 tablespoon

Kookroom

(Contains Milk)

50 g

Oude-kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories659 kcal
Energy (kJ)2757 kJ
Fat25 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate79 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 500 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de groenten
3

Was ondertussen de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Kook de soep
4

Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 - 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

5

Bak ondertussen het olijfbrood 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Garneer de soep
7

Verdeel de soep over de soepkommen en schep in elke soepkom een el kookroom. Garneer de soep met de pompoenpitten, oude kaas en eventueel olijfolie naar smaak. Serveer met het olijfbrood.