Romige aardappelsoep met dubbele portie garnalen
Romige aardappelsoep met dubbele portie garnalen

Romige aardappelsoep met dubbele portie garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de maiskolf in sommige boxen vervangen door mais in blik.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Snijd het snijden van de mais over in stap 3. Laat in plaats daarvan de mais uit blik uitlekken in een zeef of vergiet. Voeg de maiskorrels toe bij stap 5 en vervolg de rest van het recept.

Allergens:
Crustaceans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

200 g

Vastkokende aardappelen

½ teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Laurierblad

½ unit

Maiskolf

2 unit

Tomaat

2.5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

160 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

100 milliliters

Kokosmelk

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2868 kJ
Calories686 kcal
Fat34 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate59 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt5.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

.
1

Breng 250 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.

.
2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

.
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

.
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

.
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

.
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.