Romig en vol smaak - deze soep doet je goed! De tomaat heeft naast smaak nog een boel te bieden. Zo bevat hij vitamine A, C en E, maar ook lycopeen, een krachtige antioxidant die je lichaam beschermt en versterkt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
200 g
Vastkokende aardappelen
½ teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Laurierblad
½ unit
Maiskolf
2 unit
Tomaat
2.5 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
80 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
100 milliliters
Kokosmelk
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¾ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Breng 250 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.
Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.
Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.