.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Shallot
200 g
Potatoes
0.51 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Bay leaf
½ piece
Corn on the cob
2 piece
Tomato
2.5 g
Fresh chives
80 g
Shrimp
100 milliliters
Coconut milk
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.
Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.
Tip: Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.
Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?
Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.