Romige aardappelsoep met garnalen
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met verse mais, tomaat en kokosmelk

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Crustaceans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Kleine rode ui

200 g

Vastkokende aardappelen

½ teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Laurierblad

½ unit

Maiskolf

2 unit

Tomaat

2.5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

100 milliliters

Kokosmelk

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2680 kJ
Calories640 kcal
Fat33 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate59 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de de kleine rode ui. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de rode ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een 1 minuut.

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd of knip de bieslook fijn.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de soeppan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.