Romige aardappelsoep met garnalen
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met mais, tomaat en kokosmelk

Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een stevige soep uit de Verenigde Staten. Wij geven de soep een eigen twist met garnalen en kokosmelk voor de romigheid.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

200 g

Potatoes

1.5 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Bay leaf

70 g

Corn

½ piece

Tomato

2.5 g

Fresh chives

80 g

Shrimp

100 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

¼ piece

Courgette

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

¾ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories666 kcal
Energy (kJ)2788 kJ
Fat35.8 g
Saturated Fat22.1 g
Carbohydrate59.7 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein22.1 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Colander
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de rode ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog 1 minuut.

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1/2 cm.

Tip: Zowel bouillon als garnalen bevatten relatief veel zout. Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Courgette bakken
3

Snijd de tomaat in grove stukken en snijd of knip de bieslook fijn. Giet de mais af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten en niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Soep koken
5

Voeg de mais, de tomaat, de kokosmelk en de vissaus toe aan de soeppan met aardappelen en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen, inclusief het bakvet uit de koekenpan, toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de overige bieslook en gebakken courgette.