Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en tomatentapenade

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Tags:
Family
Allergens:
Sulphites
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Tomato tapenade

(Contains Sulphites May be present Celery)

½ piece

Eggplant

90 g

Farfalle

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

100 g

Pork tenderloin tips

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried thyme

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

50 g

Bell pepper strips

50 g

Chopped ​​onion

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Flour

1.5 tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4053 kJ
Calories969 kcal
Fat46.3 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate89.6 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein44.4 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Aubergine bakken
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Varkenshaaspuntjes bakken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta per persoon af en gebruik de helft van de kookroom.

Saus maken
3
  • Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de kookroom.
  • Voeg de tijm, tomatentapenade en de pasta toe en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Roer de aubergine en de helft van de geraspte kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.