Romige fettuccine met broccoli
Romige fettuccine met broccoli

Romige fettuccine met broccoli

Met geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaatjes

Geitenkaas heb je in allerlei soorten en voor dit gerecht hebben we gekozen voor een belegen variant. De scherpe smaak van de zongedroogde tomaatjes past hier goed bij en de knapperige walnoten zorgen voor een lekkere bite. Onze Quick & Easy tip: kook de broccoli mee met de pasta - sneller klaar én minder afwas!

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

35 g

Zongedroogde tomaten

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

2 tablespoon

Kookroom

(Contains Milk)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

75 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3368 kJ
Calories805 kcal
Fat38 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate81 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11 g
Protein28 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.

Fettuccine koken
2

• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de fettuccine, broccoli en de helft van de geitenkaas tt toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogte tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten