Geitenkaas heb je in allerlei soorten en voor dit gerecht hebben we gekozen voor een belegen variant. De scherpe smaak van de zongedroogde tomaatjes past hier goed bij en de knapperige walnoten zorgen voor een lekkere bite. Onze Quick & Easy tip: kook de broccoli mee met de pasta - sneller klaar én minder afwas!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
35 g
Zongedroogde tomaten
10 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
90 g
Fettuccine
(Contains Gluten)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
2 tablespoon
Kookroom
(Contains Milk)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
75 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.
• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de fettuccine, broccoli en de helft van de geitenkaas tt toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogte tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
• Verdeel de pasta over de borden • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten