Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt
Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt

Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt

Met Hollandse prei en courgette

Het kipgehakt is gekruid met een Italiaanse kruidenmix met onder andere oregano, tijm en rozemarijn. Je brengt het kipgehakt samen met de groenten op smaak met oregano en kookroom genaamd panna cucina.Deze Italiaanse koksroom heeft een relatief laag vetgehalte en een extra romige smaak.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Prei

½ unit

Courgette

90 g

Fusilli

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

100 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ tablespoon

Kookroom

(Contains Milk)

½ teaspoon

Gedroogde oregano

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories678 kcal
Energy (kJ)2837 kJ
Fat24 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de courgette klein.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

Bak de groenten
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het kipgehakt in 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui toe aan het kipgehakt en bak 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei en courgette toe en bak 5 minuten.

Voeg de kookroom toe
5

Voeg de kookroom en oregano toe aan de groenten en roer goed door. Voeg de fusilli toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Besprenkel met extra vierge olijfolie
6

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.