De geliefde combinatie van geitenkaas met walnoten hebben we deze week in een pasta met spinazie verwerkt. Niet alleen zitten walnoten vol met antioxidanten, maar bevat spinazie veel vitamine K, is venkel rijk aan vitamine C en zitten er veel vezels in volkoren pasta.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
90 g
Fusilli
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
2 tablespoon
Kookroom
(Contains Milk)
150 g
Spinazie
(May be present Celery)
25 g
Geitenkaas, geraspt
(Contains Egg, Milk)
10 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
½ tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.
Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel en oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kookroom en 75 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg tenslotte de helft van de geitenkaas toe en laat al roerende smelten.
Voeg de fusilli toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en verhit 1 minuut.
Verdeel de fusilli over de borden. Verkruimel de walnoten en bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en de walnoten.