Romige fusilli met spinazie en geitenkaas
Romige fusilli met spinazie en geitenkaas

Romige fusilli met spinazie en geitenkaas

Een Italiaans gerecht met volkoren pasta en walnoten

De geliefde combinatie van geitenkaas met walnoten hebben we deze week in een pasta met spinazie verwerkt. Niet alleen zitten walnoten vol met antioxidanten, maar bevat spinazie veel vitamine K, is venkel rijk aan vitamine C en zitten er veel vezels in volkoren pasta.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

90 g

Fusilli

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

2 tablespoon

Kookroom

(Contains Milk)

150 g

Spinazie

(May be present Celery)

25 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains Egg, Milk)

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories674 kcal
Energy (kJ)2820 kJ
Fat18 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate69 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein26 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de venkel.
2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de venkel en oregano toe.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel en oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kookroom en 75 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg tenslotte de helft van de geitenkaas toe en laat al roerende smelten.

5

Voeg de fusilli toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en verhit 1 minuut.

Bestrooi het gerecht met de overige walnoten.
6

Verdeel de fusilli over de borden. Verkruimel de walnoten en bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en de walnoten.