Romige geitenkaas met uienjus
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten

Speciaal ingrediënt in je box! Onze gerijpte geitenkaas is heerlijk romig en vol van smaak. Door de kaas te verwarmen versterken we dit.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Pecans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

1 piece

Matured goat's cheese

(Contains Milk)

5 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

65 g

Baby spinach

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3267 kJ
Calories781 kcal
Fat44.4 g
Saturated Fat27.9 g
Carbohydrate64.7 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein24 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Small sauce pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten.
  • Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel 18 - 20 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  • Bewaar 75 ml van het kookvocht per persoon en giet de aardappelen en groenten af. Houd afgedekt warm in de pan.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Geitenkaas roosteren
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten. Roer af en toe door.
  • Leg ondertussen 1 geitenkaasschijf per persoon op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel iedere geitenkaasschijf met 1 tl honing en bestrooi met de pecanstukjes.
  • Rooster de geitenkaas 6 - 7 minuten bovenin de oven.
Uienjus maken
3
  • Voeg 1 tl suiker per persoon toe aan de uien en bak 1 minuut mee.
  • Blus de uien af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en verhit 1 minuut.
  • Voeg het bewaarde kookvocht toe en laat 5 minuten inkoken (zie Tip). Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Is de jus na 5 minuten nog te waterig? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe en laat nog 1 - 2 minuten inkoken.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over borden.
  • Leg op ieder bord 1 geitenkaasschijf en besprenkel met de uienjus.