Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, spinazie en appel
Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, spinazie en appel

Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, spinazie en appel

met frisse salade met walnoten

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Egg
Sulphites
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

175 g

Gnocchi

(Contains Wheat, Egg, Sulphites)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

25 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Onion

½ piece

Apple

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories863 kcal
Energy (kJ)3611 kJ
Fat42.8 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate95.2 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein20.6 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Large Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de appel in plakjes.

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Bakken
2
  • Verhit in een grote koekenpan of hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en voeg de ui, gnocchi en appel toe. Bak 5 - 7 minuten of tot alles goudbruin is.
  • Voeg de laatste 2 minuten de helft van de spinazie toe en bak al roerend verder.
  • Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur een rooster de walnootstukjes in 1 - 2 minuten goudbruin. Zet het vuur uit en bewaar tot serveren.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Saus maken
3
  • Voeg de blauwe kaas en de kookroom toe aan de pan met gnocchi en meng tot de kaas gesmolten is.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de overige spinazie toe aan de kom met dressing en meng (zie Tip).

Tip: Scheur de spinazie eventueel in kleinere stukken als je niet van groot spinazieblad houdt.

Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden. Garneer met de pecorino.
  • Leg de spinaziesalade ernaast. Besprenkel met de walnoten en serveer.