Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig! Zo kun je heel gemakkelijk je eigen roomsaus maken. Hier gebruik je o.a. Italiaanse kookroom met een lager vetgehalte dan gewone kookroom voor. De lasagne wordt extra lekker door de wilde spinazie, die een steviger blad heeft dan ‘gewone’ spinazie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Aubergine
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
100 g
Wilde spinazie
¼ unit
Kookroom
(Contains Milk)
50 g
Oude-kaasplakken
(Contains Milk)
⅓ unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
250 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Bloem
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik.
Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Voeg de rozemarijn toe aan de saus en scheur de wilde spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.
Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige oude kaas.
Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.