Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus

Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig! Zo kun je heel gemakkelijk je eigen roomsaus maken. Hier gebruik je o.a. Italiaanse kookroom met een lager vetgehalte dan gewone kookroom voor. De lasagne wordt extra lekker door de wilde spinazie, die een steviger blad heeft dan ‘gewone’ spinazie.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

100 g

Wilde spinazie

¼ unit

Kookroom

(Contains Milk)

50 g

Oude-kaasplakken

(Contains Milk)

⅓ unit

Lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories821 kcal
Energy (kJ)3435 kJ
Fat49 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate64 g
Sugar0 g
Dietary Fiber4 g
Protein28 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole
Wok
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik.

Verdeel de aubergine op een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout.
2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.
5

Voeg de rozemarijn toe aan de saus en scheur de wilde spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

Maak de lasagne.
6

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

7

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige oude kaas.

Verdeel de lasagne over de borden.
8

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.