Je geeft de kippensoep bite met orecchiette. Deze pastasoort heeft zijn naam te danken aan de vorm. Orecchiette is namelijk het Italiaanse woord voor oortjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast with herbs
5 g
Fresh flat leaf parsley
½ piece
Leek
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
60 g
Orecchiette
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)
½ piece
Carrot
250 milliliters
Organic semi-skimmed milk
(Contains Milk)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
¾ piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Flour
½ tablespoon
Mustard
Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Voeg de pasta toe en kook, afgedekt, 11 - 13 minuten. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in ringen. Snijd de oranjehoenfilet in reepjes van 1/2 cm dik. Bereid een bouillon van per persoon: 3/4 bouillonblokje en 150 ml water.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en prei 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak de bloem al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en roer met een garde of spatel tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de melk, wortel, oranjehoenfilet en mosterd toe aan de soeppan. Kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Giet de pasta af en meng door de soep. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en garneer met de verse bladpeterselie.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.