Romige kippensoep met orecchiette
Romige kippensoep met orecchiette

Romige kippensoep met orecchiette

met wortel en prei

Je geeft de kippensoep bite met orecchiette. Deze pastasoort heeft zijn naam te danken aan de vorm. Orecchiette is namelijk het Italiaanse woord voor oortjes.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast with herbs

5 g

Fresh flat leaf parsley

½ piece

Leek

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

60 g

Orecchiette

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

½ piece

Carrot

250 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¾ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Mustard

Nutrition Values

Calories672 kcal
Energy (kJ)2813 kJ
Fat21 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate74 g
Sugar24 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein43 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Whisk
Soup pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Voeg de pasta toe en kook, afgedekt, 11 - 13 minuten. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in ringen. Snijd de oranjehoenfilet in reepjes van 1/2 cm dik. Bereid een bouillon van per persoon: 3/4 bouillonblokje en 150 ml water.

Roux maken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en prei 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak de bloem al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en roer met een garde of spatel tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

Soep koken
3

Voeg de melk, wortel, oranjehoenfilet en mosterd toe aan de soeppan. Kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Serveren
4

Giet de pasta af en meng door de soep. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en garneer met de verse bladpeterselie.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.