Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Zo waan je je voor even in Italië!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Fresh lasagne sheets
(Contains Egg, Wheat)
50 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
65 g
Chestnut mushrooms
½ sachet(s)
Italian seasoning
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
½ piece
Courgette
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Flour
½ tablespoon
[Plant-based] butter
250 milliliters
Low sodium chicken stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon (zie Tip). Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water per persoon.
Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de courgette met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 - 4 minuten. Haal de pan van het vuur en zet apart.
Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Meng de Italiaanse kruiden door de saus.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Verlaag de pan met kipgehakt naar laag vuur. Voeg de saus, kookroom en 1/3 van de kaas toe en verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Vet ondertussen een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat van jouw ovenschaal.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan (zie Tip). Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna eventueel wat courgetteplakjes op de lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant.
Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.
Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige geraspte kaas. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?