Romige lasagne met kipgehakt en champignons
Romige lasagne met kipgehakt en champignons

Romige lasagne met kipgehakt en champignons

met prei en Italiaanse kruiden

Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Zo waan je je voor even in Italië!

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh lasagne sheets

(Contains Egg, Wheat)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Leek

65 g

Chestnut mushrooms

½ sachet(s)

Italian seasoning

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Flour

½ tablespoon

[Plant-based] butter

250 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3250 kJ
Calories777 kcal
Fat32.7 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate78.9 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber15.2 g
Protein37.1 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Whisk
Saucepan
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de ui, prei en knoflook toe en bak nog 3 - 4 minuten. Haal de pan van het vuur en zet apart.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Meng de Italiaanse kruiden door de saus.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Mengen
4

Zet de hapjespan op laag vuur. Voeg de saus, kookroom en 1/3 van de kaas toe en verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Vet ondertussen een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat van jouw ovenschaal.

Ovenschaal vullen
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan (zie Tip). Bedek deze weer met een laagje saus en lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige geraspte kaas. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven. Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.