Romige lasagne met prei en courgette
Romige lasagne met prei en courgette

Romige lasagne met prei en courgette

Met verse kruiden en grana padano

Deze lasagne is heel geschikt om van tevoren te maken, voor het opdienen hoef je hem alleen nog af te bakken in de oven. Je maakt zelf een roomsaus voor de lasagne, die extra smaakvol is door de kruidenmix van tijm, oregano en salie.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

5 g

Verse oregano, salie en tijm

50 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

½ unit

Courgette

⅓ g

Rode peper

125 g

Verse lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

15 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Bloem

½ teaspoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3615 kJ
Calories864 kcal
Fat40 g
Saturated Fat22.6 g
Carbohydrate96 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Whisk
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd hem fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes verse tijm. Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano en de verse salie en snijd de blaadjes fijn.

Roux maken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon.

Saus afmaken
3

Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of totdat hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden, de prei toe en zwarte balsamico toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg tenslotte de kookroom toe, breng eventueel op smaak met peper en zout en roer goed door. Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken.

Lasagne maken
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen, bedek weer met een laagje saus en een beetje geraspte grana padano. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt.

Met kaas bestrooien
5

Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de rest van de geraspte grana padano. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje krijgt.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.