Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Leek
4.95 g
Fresh oregano, sage & thyme
50 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
25 g
Grated Italian cheese
½ piece
Courgette
125 g
Fresh lasagne sheets
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ teaspoon
Olive oil
1.5 tablespoon
Flour
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd hem fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes verse tijm. Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano en salie en snijd de blaadjes fijn.
Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Verhit de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon.
Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of totdat hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden, de prei en de zwarte balsamicoazijn toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg tenslotte de kookroom en 3/4 van de Italiaanse kaas toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Begin met een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen, bedek weer met een laagje saus en een beetje geraspte Italiaanse kaas. Herhaal tot bijna alle saus en kaas is gebruikt.
Maak de ovenschaal af met een laagje saus. Bestrooi de lasagne met de rest van de geraspte Italiaanse kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje heeft.
Laat de lasagne voor het serveren 5 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.