Romige lasagne met rundergehakt
Romige lasagne met rundergehakt

Romige lasagne met rundergehakt

Met grana padano en verse basilicum

Vandaag maak je een smaakvolle lasagne met rundergehakt. De grana padano zorgt voor extra romigheid en de basilicum brengt de nodigde frisheid met zich mee. Dit gerecht is een goed voorbeeld van 'comfort food'. Let jij op je calorie-inname? Lees dan de tip!

Allergens:
Milk
Egg
Gluten
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

1 unit

Pruimtomaat

100 g

Rundergehakt

1 teaspoon

Paprikapoeder

50 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

25 g

Grana padano-vlokken

(Contains Egg, Milk)

2 unit

Lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Bloem

¼ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3962 kJ
Calories947 kcal
Fat55 g
Saturated Fat27.1 g
Carbohydrate60 g
Sugar8.4 g
Dietary Fiber50 g
Protein5 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Gehakt bakken
2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Verhit de roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad en voeg de tomaat toe. Breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Op smaak brengen
4

Voeg het paprikapoeder en de kookroom, het gehakt en 1/3 van de grana padano toe en breng op smaak met peper en zout.

Lasagne maken
5

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Schep daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Dek de lasagne af met een laagje saus en de overige grana padano. Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Pluk ondertussen de basilicumblaadjes los.

Serveren
6

Verdeel de lasagne over de borden en garneer met de basilicum blaadjes (zie tip).