Deze romige pasta bespaart je niet alleen tijd, maar ook afwas! Je kookt de broccoli namelijk met de pasta mee. Dankzij de belegen geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en knapperige walnoten lever je op smaak zeker niet in. Laat je ons weten of het in de smaak viel?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
35 g
Zongedroogde tomaten
10 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
90 g
Linguine
(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
2 tablespoon
Kookroom
(Contains Milk)
25 g
Geraspte belegen geitenkaas
(Contains Egg, Milk)
75 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnootstukjes grof. • Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 - 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. • Meng er de zongedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de pasta over de borden. • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.