Romige linguine met spekjes en Parmigiano Reggiano
Romige linguine met spekjes en Parmigiano Reggiano

Romige linguine met spekjes en Parmigiano Reggiano

met salade en basilicumcrėme

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Tags:
Comfort Food
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Melk (inclusief lactose))

50 g

Bacon lardons

75 g

Cooking cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

90 g

Linguine

(Contains Tarwe May be present Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ piece

Garlic

1 piece

Tomato

10 milliliters

Basil crème

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3368 kJ
Calories805 kcal
Fat43 g
Saturated Fat21.7 g
Carbohydrate73.2 g
Sugar9 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein30.2 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Bowl
Whisk

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. 
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Spekreepjes bakken
2
  • Pel de knoflookteen. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon met de hele knoflookteen in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.
  • Haal de knoflookteen uit de pan (zie Tip). 
  • Rasp ondertussen de kaas. 

Tip: De knoflook geeft smaak af aan de saus, zonder te overheersend te zijn.

Saus maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes. 
  • Voeg de kookroom en 3/4 van de kaas toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met spekjes. Voeg meteen daarna het roommengsel en 2 el kookvocht per persoon toe, meng goed en verhit het geheel nog maximaal 1 minuut op laag vuur.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Meng in een kom de tomaat, basilicumcrème, slamix en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta met saus op een bord. Garneer met de overige kaas. Breng eventueel verder op smaak met peper.
  • Serveer met de salade.