De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Mafaldine
(Contains Wheat May be present Egg, Soy)
½ piece
Lemon
1 teaspoon
Piri piri seasoning
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
100 g
Spinach
(May be present Celery)
½ bunch
Radish
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
1 piece
Garlic
50 g
Cream cheese
(Contains Milk)
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
½ piece
Onion
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de radijsblaadjes, was grondig en zet opzij. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
Weetje: De blaadjes van de radijzen zijn niet alleen eetbaar, ze zijn ook nog gezonder dan de radijsjes zelf. Ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.
Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en zet opzij. Rasp ondertussen de citroen en pers uit boven een kleine kom. Rasp de Parmigiano Reggiano in een andere kleine kom.
Verhit 1/2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de radijs en de ui 5 - 7 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de piri piri-kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de citroenrasp en de knoflook toe. Bak nog 2 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de panko met de overige knoflook in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng in een kom de panko, peterselie, 1/3 van de Parmigiano Reggiano en de overige citroenrasp toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met de radijs. Meng goed en laat de spinazie slinken. Voeg dan het citroensap, de suiker, roomkaas, kookroom en de overige Parmigiano Reggiano toe. Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur hoger en laat 1 - 2 minuten koken. Zet het vuur laag en voeg de pasta toe. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als je de saus te dik vindt. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Scheur de radijsblaadjes ter garnering klein boven de borden. Garneer met de panko.