Romige mafaldine al limone
Romige mafaldine al limone

Romige mafaldine al limone

met Parmigiano Reggiano en gekaramelliseerde radijs

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

½ piece

Lemon

1 teaspoon

Piri piri seasoning

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

½ bunch

Radish

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

50 g

Cream cheese

(Contains Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3666 kJ
Calories876 kcal
Fat39 g
Saturated Fat24.7 g
Carbohydrate99 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein30 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Frying Pan
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de radijsblaadjes, was grondig en zet opzij. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.

Weetje: De blaadjes van de radijzen zijn niet alleen eetbaar, ze zijn ook nog gezonder dan de radijsjes zelf. Ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Citroen persen
2

Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en zet opzij. Rasp ondertussen de citroen en pers uit boven een kleine kom. Rasp de Parmigiano Reggiano in een andere kleine kom.

Radijs bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de radijs en de ui 5 - 7 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de piri piri-kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de citroenrasp en de knoflook toe. Bak nog 2 minuten.

Pankotopping maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de panko met de overige knoflook in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng in een kom de panko, peterselie, 1/3 van de Parmigiano Reggiano en de overige citroenrasp toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met de radijs. Meng goed en laat de spinazie slinken. Voeg dan het citroensap, de suiker, roomkaas, kookroom en de overige Parmigiano Reggiano toe. Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur hoger en laat 1 - 2 minuten koken. Zet het vuur laag en voeg de pasta toe. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als je de saus te dik vindt. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Scheur de radijsblaadjes ter garnering klein boven de borden. Garneer met de panko.