Romige orecchiette met chorizo en broccoli
Romige orecchiette met chorizo en broccoli

Romige orecchiette met chorizo en broccoli

met pecorino, Grana Padano en cherrytomaten

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergens:
Wheat
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Diced chorizo

90 g

Orecchiette

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

½ piece

Garlic

100 g

Broccoli

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3289 kJ
Calories786 kcal
Fat35.4 g
Saturated Fat19.1 g
Carbohydrate77 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein35.4 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de pasta 8 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

 

Chorizo bakken
2
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de knoflook en cherrytomaten toe en bak nog 1 minuut mee.
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom en BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe.
  • Meng goed en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta, broccoli en de helft van beide kazen toe. Meng goed door.
  • Laat nog 2 - 3 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de overige kaas.