Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ piece
Onion
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
50 g
Spinach
1 piece
Garlic
15 g
Herbed cheese cubes
(Contains Milk)
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
10 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
¼ piece
Lemon
½ piece
Courgette
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Flour
½ tablespoon
Olive oil
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Snijd de courgette in schijfjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Bak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bereid ondertussen de bouillon. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten (zie Tip). Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken tot het de consistentie van room heeft.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, de kruidenkaasblokjes en peper en zout naar smaak toe. Haal van het vuur en voeg de orzo, courgette en 1/2 el citroensap per persoon toe. Meng goed door. Voeg toe aan een ovenschaal.
Dek de orzo af met aluminiumfolie en bak 13 minuten in de voorverwarmde oven. Meng in een kom de Parmigiano Reggiano met de panko, peper en zout. Verdeel het panko-kaasmengsel over de orzo en bak, zonder folie, nog 5 - 7 minuten.
Verdeel de orzo over diepe borden. Garneer met citroenrasp naar smaak.