Dit gerecht bevat maar liefst 5 verschillende soorten groente. Aan variatie geen gebrek!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
200 g
Italian vegetable mix
1.5 teaspoon
Ground paprika
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
40 g
Tomato tapenade
50 g
Grated aged Gouda
200 g
Potato rounds
½ piece
Tomato
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de groentemix en het paprikapoeder toe. Bak de groentemix 6 - 8 minuten.
Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika, tomaat en aardappelen al meer dan 150% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?
Voeg de kookroom en tomatentapenade toe aan de groenten en roer goed door. Voeg vervolgens de helft van de kaas toe en meng door de saus en groenten. Breng op smaak met peper en zout.
Schep 1/3 van de groenten met saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag aardappelschijfjes op, maar bewaar genoeg aardappel voor een tweede laag. Schep opnieuw 1/3 van de groenten in de ovenschaal en dek af met aardappelschijfjes. Schep de rest van de groenten erbovenop en verdeel de overige geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 20 - 25 min in de oven.
Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Meng in een kleine kom de pruimtomaat met per persoon: 1tl wittewijnazijn en 1tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de frisse tomatenblokjes.