Romige ovenschotel vol met groenten
Romige ovenschotel vol met groenten

Romige ovenschotel vol met groenten

met aardappel, tomatentapenade en geraspte kaas

Dit gerecht bevat maar liefst 5 verschillende soorten groente. Aan variatie geen gebrek!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

200 g

Italian vegetable mix

1.5 teaspoon

Ground paprika

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

40 g

Tomato tapenade

50 g

Grated aged Gouda

200 g

Potato rounds

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories881 kcal
Energy (kJ)3686 kJ
Fat60 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate54 g
Sugar15 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large wok or sautépan
Oven Dish
Small Bowl

Cooking Steps

Groenten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de groentemix en het paprikapoeder toe. Bak de groentemix 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika, tomaat en aardappelen al meer dan 150% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?

Saus toevoegen
2

Voeg de kookroom en tomatentapenade toe aan de groenten en roer goed door. Voeg vervolgens de helft van de kaas toe en meng door de saus en groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschaal vullen
3

Schep 1/3 van de groenten met saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag aardappelschijfjes op, maar bewaar genoeg aardappel voor een tweede laag. Schep opnieuw 1/3 van de groenten in de ovenschaal en dek af met aardappelschijfjes. Schep de rest van de groenten erbovenop en verdeel de overige geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 20 - 25 min in de oven.

Serveren
4

Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Meng in een kleine kom de pruimtomaat met per persoon: 1tl wittewijnazijn en 1tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de frisse tomatenblokjes.