Romige ovenschotel vol met groenten
Romige ovenschotel vol met groenten

Romige ovenschotel vol met groenten

met aardappelen, tomatentapenade en geraspte kaas

Dit gerecht bevat maar liefst 5 verschillende soorten groente. Aan variatie geen gebrek!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

200 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

1.5 teaspoon

Ground paprika

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

40 g

Tomato tapenade

(Contains Sulphites May be present Celery)

50 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

200 g

Potato rounds

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2972 kJ
Calories710 kcal
Fat42.8 g
Saturated Fat19.9 g
Carbohydrate54.5 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein21.7 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large wok or sautépan
Oven Dish

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de groentemix en het paprikapoeder toe.
  • Bak de groentemix 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Saus maken
2
  • Voeg de kookroom en tomatentapenade toe aan de groenten en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de helft van de kaas toe en meng door de saus en groenten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Ovenschaal vullen
3
  • Schep 1/3 van de groenten met saus op de bodem van een ovenschaal.
  • Leg er een laag aardappelschijfjes op, maar bewaar genoeg aardappel voor een tweede laag.
  • Schep opnieuw 1/3 van de groenten in de ovenschaal en dek af met aardappelschijfjes.
  • Schep de overige groenten erbovenop en verdeel de overige geraspte oude kaas erover.
Serveren
4
  • Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.