Romige pasta met bloemkool
Romige pasta met bloemkool

Romige pasta met bloemkool

met spinazie en geraspte kaas

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

50 g

Spinach

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

40 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

125 g

Cauliflower

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

0.13 sachet(s)

Belgian spice mix

15 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories853 kcal
Energy (kJ)3567 kJ
Fat41.2 g
Saturated Fat23.2 g
Carbohydrate85.4 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein31.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Whisk
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Bloemkool bakken
2

Meng de bloemkool op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 14 - 16 minuten in de oven.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Pasta koken
3

Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog (zie Tip).

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal) : 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram. 

Roux maken
4

Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.

Saus afmaken
5

Voeg 1/8 zakje van de Belgische kruidenmix per persoon en de spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg vervolgens de kookroom, geraspte belegen kaas, gruyère en het kookvocht van de pasta toe. Meng goed en laat 2 - 3 minuten inkoken. Schep als laatste de pasta en de helft van de bloemkool door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Ganeer met de overige bloemkool.