Postelein is een vrij onbekende groente. Zonde, want deze bladgroente is niet alleen heel gezond, maar ook heel lekker. Het is fris, een beetje pittig en licht zuur van smaak. Rauw is het stevig en knapperig. Wanneer je het warm bereidt wordt het zachter van textuur. Postelein is daarnaast makkelijk te combineren met allerlei smaken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Witte courgette
1 bunch
Verse kervel
1.5 bunch
Verse dragon
(May be present Celery)
75 g
Postelein
100 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
90 g
Rigatoni
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de witte courgette in halve plakken. Ris de blaadjes kervel en dragon van de takjes en hak alleen de blaadjes fijn. Snijd de uiteinden van de postelein en was de postelein eventueel. Scheur of snijd de postelein door de helft.
Draai per persoon 6 gehaktballetjes van het kipgehakt. Kneed het gehakt goed en draai balletjes zonder scheuren om breken tijdens het bakken te voorkomen.
Kook de rigatoni in de pan met deksel, afgedekt 12 – 14 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgehaktballetjes met de knoflook in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de courgette toe en roerbak nog 4 minuten.
Meng de postelein, 1 el crème fraiche per persoon en de wittewijnazijn door de rigatoni. Voeg eventueel 1 el kookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de overige crème fraîche door de kipgehaktballetjes en breng ook op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en serveer de kipgehaktballetjes in roomsaus erop. Garneer met de verse kruiden en extra vierge olijfolie naar smaak.