Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette
Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette

Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette

Postelein is erg gezond, maar in Nederland niet een hele bekende groente. Postelein is fris, een beetje pittig en lichtzuur van smaak. Rauw is het stevig en knapperig. Wanneer je het warm bereidt wordt het zachter van textuur. Het is daarnaast makkelijk te combineren met allerlei smaken.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½

Knoflookteen

½

Witte courgette

1

Verse kervel

1.5

Verse dragon

(May be present Celery)

75

Postelein

110

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

90

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

3

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1

Olijfolie

½

Wittewijnazijn

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Nutrition Values

Calories792 kcal
Energy (kJ)3314 kJ
Fat36 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate80 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber6 g
Protein36 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni. Snijd of pers de knoflook fijn, snijd de courgette in halve plakken. Ris de kruiden van de takjes en hak alleen de blaadjes fijn. Snijd de kontjes van de postelein en was de postelein wanneer er nog aarde op zit. Scheur of snijd de postelein door de helft.

Balletjes draaien
2

Draai per persoon 6 gehaktballetjes van het kipgehakt. Kneed hierbij goed het gehakt en draai balletjes zonder scheuren, om breken tijdens het bakken te voorkomen (zie tip).

Rigatoni koken
3

Kook de rigatoni in de pan met deksel, afgedekt 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgehaktballetjes met de knoflook in 4 - 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de courgette toe en roerbak nog 4 minuten.

Op smaak brengen
5

Meng ondertussen de postelein, 1 el crème fraiche per persoon en de witte wijnazijn door de rigatoni. Voeg eventueel 1 el kookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de overige crème fraîche door de kipgehaktballetjes en breng ook deze op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de kipgehaktballetjes in romige saus. Bestrooi met de verse kruiden en extra vierge olijfolie naar smaak.