Welk bekend pastagerecht met spek en ei was de inspiratie voor dit recept? (Het juiste antwoord is: Pasta carbonara.)
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
50 g
Prei
100 g
Bloemkoolrijst
(May be present Selderij)
90 g
Spaghetti
(Contains Gluten May be present Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
50 g
Spekblokjes
2 unit
Ei
(Contains Ei)
50 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Melk (inclusief lactose))
¼ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Breng in een pan met deksel per persoon: 100 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook.Breng in een andere pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta.Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in de breedte in 2 - 3 stukken en vervolgens in de lengte in smalle reepjes.
Kook de bloemkoolrijst 6 - 8 minuten in de bouillon.Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Bak de spekjes in een hapjespan zonder bakvet 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan en bak de preireepjes en ui 6 minuten.
Giet de bloemkoolrijst af in een zeef en bewaar de bouillon.Meng in een kom de eieren met 3/4 van de Italiaanse kaas, de knoflook, peper en zout.Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe aan de kom.
Voeg de spekjes, spaghetti en het bloemkool-eimengsel toe aan de prei in de hapjespan.Voeg een beetje bouillon toe om de saus naar wens dunner te maken en breng op smaak met peper en zout. Verhit 3 - 4 minuten op middelmatig vuur, of totdat het ei goed gestold is.Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Italiaanse kaas erover.