Romige pasta met spek en ei
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

met prei en bloemkoolsaus

Welk bekend pastagerecht met spek en ei was de inspiratie voor dit recept? (Het juiste antwoord is: Pasta carbonara.)

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

50 g

Prei

100 g

Bloemkoolrijst

(May be present Selderij)

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 g

Spekblokjes

2 unit

Ei

(Contains Ei)

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3874 kJ
Calories926 kcal
Fat44 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate75 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8 g
Protein53 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl
Sieve

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel per persoon: 100 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook.Breng in een andere pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta.Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in de breedte in 2 - 3 stukken en vervolgens in de lengte in smalle reepjes.

Spekjes bakken
2

Kook de bloemkoolrijst 6 - 8 minuten in de bouillon.Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Bak de spekjes in een hapjespan zonder bakvet 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan en bak de preireepjes en ui 6 minuten.

Saus maken
3

Giet de bloemkoolrijst af in een zeef en bewaar de bouillon.Meng in een kom de eieren met 3/4 van de Italiaanse kaas, de knoflook, peper en zout.Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe aan de kom.

Serveren
4

Voeg de spekjes, spaghetti en het bloemkool-eimengsel toe aan de prei in de hapjespan.Voeg een beetje bouillon toe om de saus naar wens dunner te maken en breng op smaak met peper en zout. Verhit 3 - 4 minuten op middelmatig vuur, of totdat het ei goed gestold is.Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Italiaanse kaas erover.