Romige pasta pesto met kip
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, knoflook en cayennepeper.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Shallot

½ piece

Courgette

65 g

Red cherry tomatoes

90 g

Penne

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Pesto vinaigrette

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4083 kJ
Calories976 kcal
Fat48 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate86 g
Sugar23 g
Dietary Fiber2.8 g
Protein46 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Halveer de cherrytomaten.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Kip bakken
2

Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de kippendrijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 6 minuten.

Saus maken
3

Voeg de kookroom en de pesto-vinaigrette toe en roer goed. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken. Voeg de cherrytomaten, de penne en 1 el kookvocht per persoon toe en verwarm nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 penne in dit gerecht en vervang dan 50 ml kookroom door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep en de overige penne is lekker in een koude pastasalade of soep.

Serveren
4

Verdeel de pasta pesto met kip over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.