Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, knoflook en cayennepeper.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Shallot
½ piece
Courgette
65 g
Red cherry tomatoes
90 g
Penne
100 g
Chicken thigh strips with Italian seasoning
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Pesto vinaigrette
25 g
Grated Italian cheese
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Halveer de cherrytomaten.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de kippendrijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 6 minuten.
Voeg de kookroom en de pesto-vinaigrette toe en roer goed. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken. Voeg de cherrytomaten, de penne en 1 el kookvocht per persoon toe en verwarm nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 penne in dit gerecht en vervang dan 50 ml kookroom door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep en de overige penne is lekker in een koude pastasalade of soep.
Verdeel de pasta pesto met kip over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.