Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei. Zo krijgt de pastei een feestelijk glimmend korstje!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
125 g
Mushrooms
1 piece
Carrot
1 piece
Onion
½ piece
Garlic
⅓ sachet(s)
Dried thyme
1 piece
Bay leaf
50 g
Cooking cream
(Contains Milk)
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ teaspoon
White balsamic vinegar
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Flour
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Rol het bladerdeeg uit en leg het 10 minuten terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de champignons in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 4 - 5 minuten. Voeg dan de wortel, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
Voeg vervolgens per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten zonder deksel. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Laat zonder deksel 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.
Haal het laurierblad uit de ragout en voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Verdeel de geraspte belegen kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verdeel de pastei over de borden en serveer met de salade.
Weetje: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid.