Romige pastei met vegetarische groenteragout
Romige pastei met vegetarische groenteragout

Romige pastei met vegetarische groenteragout

met frisse slamix

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei. Zo krijgt de pastei een feestelijk glimmend korstje!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

125 g

Mushrooms

1 piece

Carrot

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Bay leaf

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Flour

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2859 kJ
Calories683 kcal
Fat46.4 g
Saturated Fat25.1 g
Carbohydrate42.8 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein17.6 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Rol het bladerdeeg uit en leg het 10 minuten terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de champignons in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 4 - 5 minuten. Voeg dan de wortel, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.

Ragout koken
3

Voeg vervolgens per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten zonder deksel. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Laat zonder deksel 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

Pastei maken
4

Haal het laurierblad uit de ragout en voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Verdeel de geraspte belegen kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de pastei over de borden en serveer met de salade.

Weetje: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid.