Ragù bianco is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Mushrooms
90 g
Wholegrain penne
(Contains Tarwe May be present Mosterd, Soja, Lupine, Ei)
½ piece
Onion
100 g
Beef mince with Italian seasoning
(May be present Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)
25 g
Grated Gouda
(Contains Melk (inclusief lactose))
25 g
Cooking cream
(Contains Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
Italian seasoning
100 g
Spinach
(May be present Selderij)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
White wine vinegar
50 milliliters
Boiled water
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons en Italiaanse kruiden 8 - 12 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.
Voeg de pasta toe aan de pan met deksel en kook 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook ondertussen 50 ml water per persoon in een waterkoker. Snipper de ui.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kookroom toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan en laat slinken. Voeg de penne toe aan de hapjespan of grote koekenpan en meng goed. Meng vervolgens de champignons, 2/3 van de geraspte kaas en flink wat zwarte peper door de pasta.
Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de overige geraspte kaas.