Romige rigatoni met kruidige portobello
Romige rigatoni met kruidige portobello

Romige rigatoni met kruidige portobello

met spinazie en tomatentapenade

In dit recept kruid je de portobello met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Wheat
Sulphites
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

75 g

Spinach

(May be present Celery)

¼ sachet(s)

BBQ spice rub

80 g

Fresh rigatoni

(Contains Egg, Wheat)

20 g

Tomato tapenade

(Contains Sulphites May be present Celery)

80 g

Portobello mushroom

½ piece

Onion

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories554 kcal
Energy (kJ)2317 kJ
Fat28.1 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate57.1 g
Sugar3.8 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein15.7 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en verkruimel er 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de portobello door de helft en daarna in plakjes.
  • Kook de verse rigatoni, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.

Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

Portobello bereiden
2
  • Verwarm een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello toe.
  • Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan de BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Bak vervolgens 3 minuten. Blus af met de sojasaus (zie Tip).
  • Schep de gebakken portobello in een kleine kom en bewaar apart.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan eventueel naar smaak een beetje toevoegen.

Saus maken
3
  • Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed.
  • Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's over de pasta.

Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.