Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes
Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

in mascarpone-tomatensaus met verse basilicum

NL: De vega kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen! BE: De veggie kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Allergens:
Gluten
Egg
Soy
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

80 g

Vegetarische kipstukjes

(Contains Egg, Gluten, Soy)

100 g

Passata

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

30 g

Mascarpone

(Contains Milk)

15 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Italiaanse kruiden

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3770 kJ
Calories901 kcal
Fat43 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate87 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7 g
Protein37 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Aluminum Foil
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/2 olijfolie. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de tomaat in blokjes.

Vega kip bakken
2

Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes, inclusief marinade, 4 - 5 minuten totdat deze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de overige knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 3 - 4 minuten mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de de passata, mascarpone en 1/2 tl suiker per persoon toe. Verlaag het vuur naar middelmatig. Laat, afgedekt, 6 minuten zachtjes koken.

Basilicum snijden
4

Snijd ondertussen het basilicum in fijne reepjes.

Saus afmaken
5

Voeg 20 ml kookvocht per persoon toe aan de hapjespan met deksel. Roer de helft van het basilicum door de saus. Voeg de rigatoni en vegetarische kipstukjes toe aan de hapjespan en schep goed om, voeg eventueel extra kookvocht of water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden en garneer met de Italiaanse kaas en het overige basilicum.