Romige risotto met courgette, bleekselderij, mozzarella en verse basilicum
Romige risotto met courgette, bleekselderij, mozzarella en verse basilicum

Romige risotto met courgette, bleekselderij, mozzarella en verse basilicum

Risotto met courgette is een recept dat een typisch Italiaans gerecht combineert met een typisch Italiaanse groente, de courgette. Het romige creëer je door de mozzarella in de pan er al doorheen te roeren.

Allergens:
Celery
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Bleekselderij

(Contains Celery)

¼ unit

Rode peper

5 sprig

Vers basilicum

(Contains Celery)

½ unit

Courgette

75 g

Risottorijst

65 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

10 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Boter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

200 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3054 kJ
Calories730 kcal
Fat37 g
Saturated Fat20.1 g
Carbohydrate74 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber4 g
Protein24 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in blokjes (zie tip!). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 - 3 cm. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon met de basilicumtakjes en houd de blaadjes apart.

Fruiten
2

Verhit de boter en olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 deel van de bouillon toe. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto bereiden
3

Voeg zodra de bouillon door de korrels is opgenomen weer 1/3 deel van de bouillon toe. Voeg in totaal 2/3 deel bouillon toe. Roer de courgette door de overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15 - 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe.

Mozzarella scheuren
4

Scheur ondertussen de mozzarella klein.

Breng op smaak
5

Haal de pan van het vuur. Roer de helft van de basilicumblaadjes en de mozzarella door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden, garneer met de overige basilicumblaadjes en de Grana Padano.