Romige rode curry met minigroenten, ei en citroengras
Romige rode curry met minigroenten, ei en citroengras

Romige rode curry met minigroenten, ei en citroengras

De groentemix bestaat uit waspeentjes, babymaïs en verse doperwten

Udonnoedels zijn dikke zachte Japanse noedels gemaakt van tarwebloem, water en zout. Er bestaat ook een dunnere variant van de udonnoedel. Deze wordt hiyamugi genoemd. De udonnoedels hebben een witte kleur, doordat er geen ei is gebruikt.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

150 g

Minigroenten

75 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

½ unit

Gemalen citroengras

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

12.5 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories532 kcal
Energy (kJ)2226 kJ
Fat37 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate37 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein19 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Pan
Plate

Cooking Steps

Snipper de ui en snijd de groenten
1

Snipper de ui. Snijd de peen in dunne plakken en de babymaïs in de lengte doormidden.

Bak de groenten in de currypasta
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de groenten toe, meng alles goed met de currypasta en voeg 100 ml water per persoon toe.

Breek het citroengras
3

Breek het citroengras in 4 gelijke stukken en voeg het citroengras en de sojasaus toe aan de curry. Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten op middelmatig vuur koken. Breng tussendoor eventueel op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei.

5

Verwijder de citroengras uit de curry. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 minuten met de deksel op de pan.

Garneer met de pinda's en serveer met het spiegelei
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda’s en serveer met het spiegelei.

Tip! Eten er kinderen mee? Wees dan zuinig met de currypasta. Voeg eerst ¾ deel toe, schep voor de kinderen op en roer dan de overige overige currypasta door wat er nog over is in de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur.