Romige soep met garnalen
Romige soep met garnalen

Romige soep met garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat

Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een soep uit de Verenigde Staten. Chowder bestaat in vele soorten en maten, maar het is altijd een stevige soep, meestal gemaakt met room of melk. Een van de bekendste chowders is clam chowder uit New England, met kokkels (clams). Wij geven de soep een eigen twist met kokosmelk en garnalen.

Allergens:
Crustaceans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

200 g

Vastkokende aardappelen

½ teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Laurierblad

½ unit

Maiskolf

2 unit

Tomaat

2.5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

125 g

Kokosmelk

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2866 kJ
Calories685 kcal
Fat38 g
Saturated Fat25.4 g
Carbohydrate60 g
Sugar15.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein23 g
Salt4.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 225 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 11/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.