Makreel is niet alleen heel erg lekker, deze vette vis boordevol omega-3-vetzuren is ook hartstikke goed voor je! Bovendien kun je er alle kanten mee op. Zo maak je er vandaag een romige pastasaus mee, die bij jong en oud in de smaak valt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
1 unit
Tomaat
3 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
2 bunch
Verse citroentijm
(May be present Celery)
80 g
Gerookte makreel
(Contains Fish)
½ can
Tomatenpuree
0.3 pack
Kookroom
(Contains Milk)
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en ris de blaadjes citroentijm van de takjes.
Verdeel de gerookte makreelfilet met twee vorken in kleinere stukken.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de courgette en de citroentijm toe en bak 5 – 7 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de makreel, tomatenpuree, kookroom en de tomatenblokjes toe en verwarm al roerend 1 – 2 minuten tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Liever een dikkere saus? Laat dan wat langer inkoken.
Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum.