Romige spaghetti integrale met makreel
Romige spaghetti integrale met makreel

Romige spaghetti integrale met makreel

Met tomaat en courgette

Makreel is niet alleen heel erg lekker, deze vette vis boordevol omega-3-vetzuren is ook hartstikke goed voor je! Bovendien kun je er alle kanten mee op. Zo maak je er vandaag een romige pastasaus mee, die bij jong en oud in de smaak valt.

Allergens:
Celery
Fish
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

1 unit

Tomaat

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

2 bunch

Verse citroentijm

(May be present Celery)

80 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

½ can

Tomatenpuree

0.3 pack

Kookroom

(Contains Milk)

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories862 kcal
Fat41 g
Saturated Fat17.3 g
Carbohydrate85 g
Sugar24.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein34 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en ris de blaadjes citroentijm van de takjes.

Makreel verdelen
2

Verdeel de gerookte makreelfilet met twee vorken in kleinere stukken.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de courgette en de citroentijm toe en bak 5 – 7 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Voeg de makreel, tomatenpuree, kookroom en de tomatenblokjes toe en verwarm al roerend 1 – 2 minuten tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Liever een dikkere saus? Laat dan wat langer inkoken.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum.