Romige spaghetti met broccoli en courgette
Romige spaghetti met broccoli en courgette

Romige spaghetti met broccoli en courgette

met geitenkaas en semi-gedroogde tomaten

Dit gerecht bevat ongeveer 200 gram broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli

½ piece

Courgette

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

30 g

Semi-dried tomatoes

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

⅓ sachet(s)

Dried oregano

40 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

50 g

Grated mature goat's cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories770 kcal
Energy (kJ)3221 kJ
Fat33.7 g
Saturated Fat16.8 g
Carbohydrate83.4 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein30.4 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.
Roomsaus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. 
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten (zie Tip). 
  • Meng er de semi-gedroogde tomaten en olie door en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Bestrooi met de overige geitenkaas.