Romige spinaziegratin met spiegelei
Romige spinaziegratin met spiegelei

Romige spinaziegratin met spiegelei

Met gebakken aardappeltjes

Deze romige gratin is een luxe uitvoering van de klassieker spinazie à la creme. Je bestrooit de gratin met pittig belegen kaas waardoor hij in de oven een lekker korstje krijgt. Tel daar nog een spiegelei bij op en je hebt echt comfortfood.

Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

1 unit

Nootmuskaat

½ teaspoon

Gedroogde tijm

200 g

Spinazie

(May be present Celery)

3 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3427 kJ
Calories819 kcal
Fat51 g
Saturated Fat24.8 g
Carbohydrate59 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Casserole
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn.

spinazie
2

Snijd de tomaat in blokjes. Rasp met een fijne rasp een klein stukje van de bol nootmuskaat. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, de knoflook en de gedroogde tijm 2 – 3 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 3 – 4 minuten, of tot deze geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk goed aan zodat het meeste vocht uit de spinazie lekt.

tomaat
3

Zet de wok of hapjespan weer op het vuur en bak de tomaat 1 minuut. Zet het vuur middellaag, voeg de crème fraîche en de uitgelekte spinazie toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

gratin
4

Doe het spinaziemengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak 10 – 15 minuten in de oven.

ei
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg het spiegelei erop. Serveer met de spinaziegratin.