Deze viscurry maak je met koolvis. De koolvis is het onbekende zusje van de kabeljauw en kan dus op dezelfde manier bereid worden. Zijn volle smaak krijgt de koolvis van de haring, spiering, sprot en garnalen waarmee hij zich voedt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
1 cm
Verse gember
½ unit
Ui
½ unit
Groene paprika
100 unit
Venkel
85 g
Zilvervliesrijst
2 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
75 teaspoon
Kokosmelk
5 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
1 unit
Tomaat
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Snipper de ui en snijd de groene paprika klein. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein.
Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, gember en de helft van de rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, venkel, currykruiden en kurkuma toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de kokosmelk, vissaus, honing en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de koolvis in 4 gelijke stukken. Voeg de tomaat toe aan de curry, leg de koolvis in de curry en laat, afgedekt, nog 6 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de viscurry over de borden. Garneer met de overige rode peper.