Romige visstoof met gebakken krieltjes
Romige visstoof met gebakken krieltjes

Romige visstoof met gebakken krieltjes

met witte wijn, venkel, dragon en kervel

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Fish
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

½ piece

Fennel

⅓ piece

Carrot

⅓ piece

Leek

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh tarragon & chervil

¼ piece

Lemon

130 g

Fish medley: salmon, cod & pollock

(Contains Fish)

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

100 milliliters

White wine

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

100 milliliters

Water for the sauce

¾ piece

Low sodium fish stock cube

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4141 kJ
Calories990 kcal
Fat62.7 g
Saturated Fat31.8 g
Carbohydrate64.6 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber23.1 g
Protein37.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Soup pan

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en bewaar apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de venkel, prei en wortel toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.

Stoof afmaken
4

Blus de groenten af met de witte wijn. Breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten koken, of tot de alcohol verdampt is (zie Tip). Voeg per persoon: 100 ml water, 100 ml slagroom en 1 tl mosterd toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets langer in als je de stoof nog te dun vindt.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang dan de witte wijn door dezelfde hoeveelheid visbouillon.

Garnering snijden
5

Snijd ondertussen de kervel en dragon fijn en snijd de citroen in partjes. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg de vismelange pas op het laatste moment toe, zodat de vis niet uit elkaar valt.

Serveren
6

Verdeel de visstoof over kommen. Schep de krieltjes erop of serveer apart. Garneer met de kervel en dragon, de geraspte Goudse kaas en het eventuele venkelloof. Serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Het versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Je vindt deze vitamine vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardines.