Romige visstoof met witte wijn en kervel
Romige visstoof met witte wijn en kervel

Romige visstoof met witte wijn en kervel

met venkel en gebakken krieltjes

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

½ piece

Fennel

½ piece

Carrot

⅓ piece

Leek

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh chervil

¼ piece

Lemon

130 g

Fish medley: salmon, cod & pollock

15 g

Grated mature cheese

½ piece

White wine

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium fish stock cube

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1082 kcal
Energy (kJ)4526 kJ
Fat60 g
Saturated Fat31 g
Carbohydrate73 g
Sugar15 g
Dietary Fiber13.5 g
Protein40 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Soup pan

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de venkel, prei en wortel toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

Groenten koken
4

Blus de groenten af met de witte wijn. Breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol verdampt is. Voeg per persoon: 100 ml water, 100 ml slagroom en 1 tl mosterd toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets langer in als je de stoof nog te dun vindt.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang dan de witte wijn door dezelfde hoeveelheid visbouillon.

Garnering snijden
5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg de vismelange pas op het laatste moment toe, zodat de vis niet uit elkaar valt.

Serveren
6

Verdeel de visstoof over kommen. Schep de krieltjes erop of serveer apart. Garneer met de kervel, de geraspte belegen kaas en het eventuele venkelloof. Serveer naar smaak met de citroenpartjes.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Het versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Je vindt deze vitamine vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardientjes.