Vandaag staat er een AVG'tje met een twist op het menu. Ansjovis is verre familie van de haring en staat bekend om zijn sterke smaak. Het is een perfecte smaakmaker in pasta's en salades en in dit recept geef je de andijvie er een bijzondere twist mee. Geen zorgen – ansjovis geeft veel smaak, maar het is geen typische vissmaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Kruimige aardappelen
1 unit
Knoflookteen
1.5 unit
Ansjovis
(Contains Fish)
200 g
Gesneden andijvie
1 unit
Varkensrookworst
40 g
Pikante uienchutney
(Contains Sulphites)
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
drizzle
Melk
(Contains Milk)
½ tablespoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen met het deksel op de pan.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd 11/2 ansjovisfilet per persoon fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de knoflook en ansjovisfilet 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Doe vervolgens de andijvie in de pan, roer goed door en zet het vuur laag. Bak de andijvie, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar.
Vul ondertussen een steelpan met genoeg water om de rookworst net in onder water te zetten. Breng het water net niet aan de kook en leg de rookworst erin. Verwarm de rookworst 6 – 8 minuten in het warme water.
Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de overige roomboter, de mosterd en een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de andijvie van het vuur en meng de wittewijnazijn en uienchutney erdoor.
Verdeel de aardappelpuree over de borden en serveer de andijvie en rookworst ernaast. Verdeel eventueel overgebleven vocht van de andijvie als jus over de aardappelpuree.