Voor dit gerecht maak je met verschillende specerijen een kruidige kerrie die in de gekookte eieren en aardappelen trekt en ze een heerlijke smaak geeft. Erbij eet je knapperige sperziebonen die je roerbakt met knoflook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Kruimige aardappelen
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 unit
Knoflookteen
200 g
Sperziebonen
¼ unit
Rode peper
1 unit
Pruimtomaat
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
¾ teaspoon
Gemalen kurkuma
¼ teaspoon
Geel mosterdzaad
(Contains Mustard)
1 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
¾ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
100 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen (frieslander) en snijd in grove stukken. Was de eieren grondig. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de pruimtomaat klein.
Zorg dat de aardappelen ruim onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de aardappelen mee. Haal de eieren daarna uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op hoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 10 – 12 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de bouillon en pel de eieren. Verhit de zonnebloemolie in een andere hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode peper, komijn, koriander, kurkuma, het mosterdzaad, de overige knoflook en een snuf zwarte peper 1 minuut. Voeg vervolgens de pruimtomaat toe en bak nog 2 minuten.
Schenk de bouillon in de hapjespan met specerijen en laat 5 – 8 minuten zachtjes koken. Verpak de tortilla in aluminiumfolie en verwarm 3 – 4 minuten in de oven. Voeg de gekookte aardappelen en de eieren toe aan de saus in de hapjespan en schep goed om zodat de aardappelen de saus grotendeels opnemen.
Verdeel de aardappelen en eieren met saus en de sperziebonen over de borden. Serveer met de tortilla.