Wrap met krokante kipschnitzel
Wrap met krokante kipschnitzel

Wrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla

Nieuw ingrediënt in je box! De krokante kipschnitzel. De Oranjehoen kip eet lokaal kringloopvoer en leeft op een energieneutrale boerderij. Verantwoord genieten dus.

Allergens:
Wheat
Barley
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Oranjehoen crispy chicken schnitzel

(Contains Wheat, Barley)

45 g

Mango ketchup

(Contains Sulphites)

100 g

Rainbow slaw mix

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

½ piece

Bell pepper

1 piece

Little gem

½ sachet(s)

BBQ spice rub

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4004 kJ
Calories957 kcal
Fat53.1 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate86.3 g
Sugar22.2 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein28.5 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de olie goed heet is, de schnitzel 6 minuten. Keer regelmatig om. 

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Verhit in een tweede koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. 
  • Snijd ondertussen de sla grof. 
Koolsla maken
3
  • Meng in een kom de mix van rodekool, wittekool en wortel met de suiker, wittewijnazijn en de helft van de mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in een kleine kom de mangoketchup met de overige mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water. Proef en voeg eventueel sambal naar smaak toe. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang de mayonaise dan door yoghurt. 

Serveren
4
  • Haal de schnitzel uit de pan wanneer deze klaar is en snijd in reepjes.
  • Verdeel de tortilla's over de borden. 
  • Verdeel de sla, gebakken groenten, de koolsla en de schnitzelreepjes eroverheen. 
  • Besprenkel met de mangosaus.