Rozemarijn-aardappelen met mediterrane kipfilet en andijvie
Rozemarijn-aardappelen met mediterrane kipfilet en andijvie

Rozemarijn-aardappelen met mediterrane kipfilet en andijvie

Dit gerecht heeft veel verschillende smaken. De kipfilet is door onze leverancier heerlijk Mediterraans gekruid en past perfect bij de frisse tomatensalade, romige andijvie en knapperige gebak-ken aardappels. De crème fraîche geeft de andijvie een minder bittere smaak.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

½ teaspoon

Gedroogde rozemarijn

110 g

Kipfilet

125 g

Gesneden andijvie

1.5 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

1 unit

Tomaat

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories695 kcal
Energy (kJ)2908 kJ
Fat31 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Schil of was de aardappelen (gwenne) grondig en snijd in parten. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aard-appelen met de rozemarijn 30 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur iets lager, dek de pan af en bak 6 - 8 minuten. Keer regelmatig om.

3

Verhit de overige olijfolie in de andere wok of hapjespan met deksel en roerbak de andijvie 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche, de honing en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en meng in een kleine saladekom met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de andijvie à la crème, gebakken aardappelen en kipfilet over de borden. Serveer met de tomatensalade.