Dit gerecht heeft veel verschillende smaken. De kipfilet is door onze leverancier heerlijk Mediterraans gekruid en past perfect bij de frisse tomatensalade, romige andijvie en knapperige gebak-ken aardappels. De crème fraîche geeft de andijvie een minder bittere smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
½ teaspoon
Gedroogde rozemarijn
110 g
Kipfilet
125 g
Gesneden andijvie
1.5 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
1 unit
Tomaat
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (gwenne) grondig en snijd in parten. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aard-appelen met de rozemarijn 30 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur iets lager, dek de pan af en bak 6 - 8 minuten. Keer regelmatig om.
Verhit de overige olijfolie in de andere wok of hapjespan met deksel en roerbak de andijvie 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche, de honing en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en meng in een kleine saladekom met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de andijvie à la crème, gebakken aardappelen en kipfilet over de borden. Serveer met de tomatensalade.