Je geeft deze pittige rucolastamppot extra smaak door kaasblokjes met bieslook en een vleugje paprika toe te voegen. Door de kaasblokjes door de stamppot te roeren smelt de kaas een beetje, maar net niet helemaal. Zo heb je het beste van beide werelden; een lichte bite en de smaak van gesmolten kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
½ unit
Courgette
65 g
Rode cherrytomaten
10 g
Zonnebloempitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
50 g
Kruidenkaasblokjes
(Contains Milk)
40 g
Rucola
(May be present Celery)
3 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de courgette klein. Halveer de cherrytomaten.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgette 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de courgette, tomaten en helft van de kaas door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rucola en basilicum klein. Voeg de helft van de rucola en de helft van de basilicum toe aan de stamppot.
Maak een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Garneer met de overige kaas, basilicum en zonnebloempitten.